sancez | Date: Miercuri, 2011-10-12, 7:24 PM | Message # 1 |
SanCez
Group: Administratori
Messages: 196
Status: Offline
| Nada pentru crap caras
Nadele si momelile au un rol foarte important in reusita unei partide de pescuit. De aceea inainte de a programa o iesire la o partida de pescuit trebuie sa va alegeti cu grija nada si momeala ce urmeaza sa o folositi. Nadele trebuiesc alese in functie de cativa factori printre care se numara: anotimpul, temperatura apei, tipul de peste, durata perioadei de pescuit. In plus trebuie sa aveti in vedere ca o reteta de nada cu bune rezultate pe o anumita balta este posibil sa nu aibe acelasi efect pe o alta balta deoarece componentele incluse in nada vor reactiona diferit in ape diferite. Acest lucru este datorat compozitiei apei (dulce, sarata, curenti, masa moleculara etc).
Un alt aspect de luat in seama in alegerea nadei este locul unde mergeti : loc natural, apa curgatoare, balta privata.
1. Cea mai buna momeala pentru crap
Reteta verificata cu rezultate foarte bune
Se ia o masura de faina si doua de malai. Se pune 1/3 din cantitate la fiert intr-un ceaun. Cind amestecul a fiert, se adauga 1 lingura de zahar sau miere, un virf de cutit de sofran si 5 picaturi de esenta de anason (de regula pentru crap). Se adauga treptat si cantitatea de malai/faina ramase, pina la finalizare. Aceasta poate fi folosita cu succes ca nada. Pentru obtinerea momelei pentru ac, se introduce mamaliga intr-o bucata de pinza sau chiar dres de dama si se face o minge strinsa bine cu materialul respectiv. Este bine apoi sa o latim prin presare. Se fierbe apoi pina cind aceasta pluteste in vasul cu apa. Se lasa la racit si apoi se scoate din material. Aceasta poate fi taiata cubulete de diferite marimi, dupa dorin
2. Momeala din cartof
Cartofii - o momeala uitata De la aparitia boiliesurilor si a pescuitului modern la crap o multime de momeli traditionale au fost date uitarii. O fi bine? N-o fi bine? Asta nu va ramane decat dvs sa o judecati si sa o incercati.
De la aparitia boiliesurilor si a pescuitului modern la crap o multime de momeli traditionale au fost date uitarii. O fi bine? N-o fi bine? Asta nu va ramane decat dvs sa o judecati si sa o incercati.
In cartile vechi de pescuit o momeala aparea recomandata preponderent alaturi de porumb, CARTOFUL. Crud sau fiert, cartoful poate fi in multe cazuri o momeala extraordinara. Nu putine sunt baltile pe malul carora abunda culturile de cartofi, odinioara pescarul lua un cartof, il curata de coaja, il taia cubulete si tinea ?babaroasele? intr-o galetusa cu apa sa nu se inegreasca. Un cubulet de cartof infipt in carlig era momeala la care se prindeau exemplare frumoase de crap. Maestrii pescuitului din acele vremuri recomandau insa fierberea cartofilor in cateva clocote, aceasta desigur ii face mai moi, mai usor de furat (sau de cazut) din carlig dar si atractia asupra crapului este mai mare. Cartofii fierti bine, framantati cu mamaliga si paine sau numai chiar cu paine si garnisita bine cu niste boabe de porumb in lapte era o pasta ?secreta? de pus pe arc.
Pe malul Dunarii inca mai vezi batrani pescuind cu cubulete de cartofi, uneori ii mai vad si prinzand ceea ce ma face sa cred ca totusi cartoful nu ar trebui dat uitarii, poate ar trebui sa-i mai acordam o sansa.
Oare ce ar fi un cartof fiert bine intr-o coca de boilies? Sau o nadire masiva cu cartofi fierti, vara, cand crapul trage in special noaptea?
* Retete de nada ieftina * O nada buna rezolva o partida de pescuit * Mamaliga Perfecta * Reteta verificata cu rezultate foarte bune * Cuburi de mamaliga perfecte * Cartofii - o momeala uitata * Pellete si Pellete sferice * Boilies de casa partea I - Fainuri * Boilies de casa partea II - Derivate din lapte * Nada de fund. Surprize la pescuit crap pe balta
http://www.radiovedete.ro
|
|
| |