Fostul deputat Mona Muscă s-a accidentat chiar în ziua în care îşi aniversa ziua de naştere. În loc să petreacă alături de familie, Mona Muscă şi-a aniversat ziua de naştere la spital. Fostul deputat a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce a căzut într-o gură de canal din zona 1 Mai din Capitală.
|
PSD va depune pe 17 mai o moţiune de cenzură. PSD va depune moţiunea de cenzură pe data de 17 mai, atunci când se împlinesc patru luni, trei săptămâni şi două zile de când România este condusă de Guvernul Boc, a anunţat senatorul Lia Olguţa Vasilescu.
Prezent la mitingul de la Lupeni, pe 1 mai, Victor Ponta a anunţat că PSD va depune o moţiune de cenzură la adresa actualului Guvern în această sesiune parlamentară. "În aceste luni vom depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Boc. Trebuie să îi dăm jos! Este cel mai prost Guvern din ultimii 20 de ani! Dacă PDL şi trădătorii nu vor vota moțiunea de cenzură, strada ne va ajuta", a spus Victor Ponta.
|
Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost audiat joi într-un dosar ce vizează fraude electorale comise în timpul alegerile pentru preşedinţie din 2009. La Parchetul General s-a prezentat şi un alt lider PSD, Aura Vasile. Procurorii Parchetului General i-au audiat, joi, pe membrii PSD Aura Vasile şi Marian Vanghelie pentru mită în timpul alegerilor electorale, au declarat pentru NewsIn surse judiciare. Potrivit aceloraşi surse, primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, este cercetat în două dosare de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a ieşit din sediul Parchetului General după aproximativ o oră de audieri, spunând că a fost chemat să dea declaraţii pentru o presupusă mită electorală în
...
Detalii... »
|
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare de cod galben pentru 15 judeţe din vestul României care va intra în vigoare la ora 20, pe data de 6 mai şi va expira la ora 20.00, pe data de 7 mai. Începând din după-amiaza zilei de joi, 6 mai, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în jumătatea de vest a ţării şi se va manifesta prin averse, descărcări electrice, rafale de vânt şi chiar vijelii şi pe spaţii restrânse căderi de grindină.
În cursul serii şi al nopţii în Oltenia, Banat, Crişana, Maramureş, apoi şi în vestul Transilvaniei ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 25 - 30 l/mp şi izolat 50 l/mp.
În partea a doua a nopţii de joi spre vineri şi pe parcursul zilei de vineri vor fi fenomene asociate instabilităţii atmosferice şi în celelalte regiuni ale ţări
...
Detalii... »
|
Cei trei şefi de la Mina Petrila, găsiţi vinovaţi de procurori în dosarul exploziei din subteran în care au murit 13 mineri, refuză să se prezinte în faţa judecătorilor. Instanţa a dispus ca, pentru următorul termen de judecată, inculpaţii să fie aduşi de poliţişti cu mandate. Puţini sunt cei care nu-şi amintesc ziua de 15 noiembrie 2008, atunci când în subteranul Minei Petrila s-au produs, la interval de aproape patru ore, două explozii în urma cărora şi-au pierdut viaţa 13 persoane. Tot atunci, alţi 15 mineri au fost răniţi. Din prima explozie au rezultat opt morţi şi nouă răniţi, iar cea de-a doua s-a soldat cu moartea a cinci salvatori mineri şi rănirea a şase persoane.
Ancheta procurorilor a stabilit că vinovaţi de producerea exploziilor au fost Aurelian Necula, la acea vreme director al Minei Petrila, Gheorghe Roşu, inginer-şef, cel care se ocupa cu securitatea şi sănătatea în muncă, şi Ştefan Dan Ungur, şef al sectorului aeraj şi al staţiei de salvare minieră. Aceştia au fost t
...
Detalii... »
|
Înfrântă în război, diminuată teritorial, ocupată militar şi arondată sferei de control sovietice, România şi-a căutat independenţa şi securitatea în cadrul ordinii mondiale bipolare prin crearea şi valorificarea unui sistem de echilibru prin contraponderi globale. În acest sens a dezvoltat o relaţie specială cu China, pe care a văzut-o ca pandant moderator deopotrivă al imperialismului rus şi celui american.
Pe atare linie de gândire a lucrat la apropierea dintre Beijing şi Washington. Totodată, la nivelul emisferei nordice a susţinut articularea spaţiului euro-atlantic şi al celui euro-asiatic în cadrul unui arajament multilateral de securitate bazat, printre altele, pe principiul egalităţii suverane. În Orientul Apropiat a cultivat multivectorialismul păstrând o cordialitate pragmatică, dar şi principială, cu toate părţile în conflictul israelo-arab.
|
Un imobil de 27 de metri a fost avizat în Piaţa Lahovari de Comisia Naţională a Monumentelor Istorice. Noua construcţie va fi ridicată în spatele unei clădiri, vis-a-vis de Spitalul de oftalmologie. Decizia finală privind ridicarea noii clădiri îi aparţine Ministerului Culturii. Proiectul care a primit de curând avizele favorabile a avut un parcurs interesant, fiind respins de precedenta Comisie Tehnică de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului a Primăriei Capitalei, potrivit unui comunicat al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul.
Ceva mai târziu, în octombrie 2008, imobilul de 27 de etaje a fost respins şi de Comisia Zonală a Monumentelor Istorice. În ciuda nenumăratelor controverse, directorul Direcţiei de Cultură Bucureşti, Eugen Pleşca, a semnat în cele din urmă avizul. Ulterior, Comisia Naţională a Monumentelor Istorice a reanalizat proiectul, posibil în urma unei contestaţii, şi a decis avizarea sa. "Nu este prima oară când Comisia Naţională a Monumentelor istorice avizează proiecte cont
...
Detalii... »
|
|